Op.Dr. Yalçın İşcan MENÜ

No Touch Lazer

No Touch Lazer

Görme kusurları, kişilerin günlük hayatta pek çok açıdan zorluklar yaşamalarına neden olmaktadır. Hayat kalitesini düşürerek hem çalışma hem de sosyal hayatı etkilemektedir.No Touch LazerBu yöntem için uygun olan hastalar üzerinde oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Lazer tedavi yöntemleri, göz kusurlarını gidermek için kullanılan en yaygın yöntemlerdir. Hem tedavi hem de iyileşme sürelerinin kısa olmasından kaynaklı olarak tercihedilmektedir.

No Touch Lazer Hakkında

Lazer ile tedavi yöntemleri, gözde bulunan sağlık sorununa göre şekillendirilmektedir. Pek çok farklı türü bulunan lazer ile göz ameliyatları, hastaların memnun kaldığı işlemlerdir. Basit bir şekilde uygulanan ve cerrahi müdahale gerektirmeden uygulanan yöntemler ile hastalar ömür boyu kalıcı olan tedaviye kavuşmaktadır. Göz Kusurları için uygulanan lazer tedavi yöntemlerinin sayısı her geçen gün artmaktadır.

Lazer Tedavi Yöntemleri

  • PRK-LASEK korneanın yüzeysel tedavi edilmesini sağlar. PRK yöntemi ile kornea epiteli kaldırılır alttaki alana LASEK yöntemi ile lazer uygulaması yapılır.
  • LASIK yöntemi bıçak ile kornea dokusunda bir kapakçık kaldırılıp, kapakçığın altında bulunan doku üzerine lazer ışınları uygulanır. Tüm dünyada ve ülkemizde miyop ve hipermetrop ameliyatlarında güvenle kullanılmaktadır.
  • Intralase LASIK lazer: Femto-lasik diye adıdır. Kırma kusurlarının lazerle tedavisinde kullanılan en gelişmiş yöntemidir. Bilgisayar tarafından kontrol edilen sistemler ile LASIK için gerekli kesi lazer yapılmaktadır. Kişinin kornea haritası çıkarılır , kişiye özel tedavi yapılır. Hasta gözlük kullanmaya gerek duymaz.

Lazerle iyileştirme işlemlerinden hangisinin yapılması gerektiğine karar vermek için bazı noktalara dikkat etmek gerekmektedir.

  • Hastada bulunan göz kusuru
  • Kusurların hangi boyutta olduğu
  • Hastanın sağlık durumu
  • Göz yapısı
  • Hastanın yaşı gibi pek çok etken değerlendirilmektedir.

Tüm sağlık sorunlarında olduğu gibi tedaviye ve operasyona karar vermek için hekim muayenesi gerekmektedir. Lazerle tedavi için kişinin işlem için uygun hastalık profiline sahip olması gerekir. Lazerle tedavi yöntemleri içinde hangisinin uygulanacağına hekim karar vermektedir. Hastanın gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra uygun ise işlem yapılmaktadır. Bu işlem için hastanın yaşı genel olarak 18 yaş üstünde olmalıdır.

No Touch Lazer Nedir?

Gözde meydana gelen kırılma sorunlarını gidermek için kullanılan yöntemlerden bir tanesiNo touch lazerdir. Adında da belirtildiği gibi, göze dokunulmadan uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem de uzakta bulunan bir ışık kaynağına, 50 saniye kadar bakılması yeterlidir. Uzak ya da yakın görme problemi olan hastalara uygulanmaktadır. Özellikle hastalarda ince kornea veya dik kornea yüzeyi bulunuyorsa bu yöntem uygulanmaktadır.
Bu yöntemin uygulanması için öncelikle hasta hazırlanmaktadır. Daha sonra hastanın gözüne anestezi etkisi oluşturan damlalar damlatılmaktadır. Lazer cihazı ışınları ile tedavi işlemi 50 saniye içinde gerçekleşmektedir. 30-50 saniye arasında tedavi işlemi tamamlanmaktadır. İki göz aynı anda tedavi edilmektedir. Bu işlem daha önce ameliyat olmuş hastalar üzerinde de kullanılmaktadır. Kişinin daha önce lazer tedavisi görüp görmemesi önemli değildir. İşlem esnasında herhangi bir ağrı, sızı hissedilmemektedir. Cerrahi yöntem ya da cihaz teması olmaması işlemin güvenlik oranını üst seviyeye çıkarmaktadır.

No Touch Lazer İşlem Sonrası

Klasik lazer yöntemleriyle tedavi edilemeyen hastalar içinno touch lazeryöntemi kurtarıcıdır. Çünkü diğer yöntemlerin sağlayamadığı tedaviyi sağlamaktadır. İnce kornea, göz içinde lens olan, retinasında yırtık olan kişiler üzerinde uygulama sağlanmaktadır.
İşlemin sonrasında hastaların hastanede kalması gerekmez.
Bu yöntemişlem kolaylığı ve süre kısalığı sebebi ile ön plana çıkmaktadır. İnsan hayatında en önemli faktörlerden biri zamandır. Uzun süren ameliyat ve işlemler hasta açısından hem korkutucu hem yorucu olmaktadır. Bu sürenin kısa olması tedavi olmak isteyenleri cezp etmektedir.
Bu tedavinin 30 yılı aşkın bir geçmişi bulunmaktadır ve dünya genelinde 35 milyondan fazla kişiye lazer tedavisi uygulanmıştır. Dokunmadan lazer tedavisini ile hastanın miyop ve varsa astigmatını kalıcı olarakno touch lazersayesinde düzeltilebilmektedir.
Dokunmadan lazer tedavisi için 18 yaşın üzerinde olmak gerekmektedir. Fotoselli işlem daha önce yapılan lazer uygulama işlemlerinden farklıdır.
No touch lazeruygulaması kalıcı göz kuruluğuna neden olmaz. Çünkü göz yüzeyinde bulunan sinirler zarar görmez.
Miyop, hipermetrop ve astigmat günlük hayatta hemen herkesin yaşadığı sorunlardan biridir. Klasik lazer yöntemlerinde kornea yüzeyi mekanik bıçak veya lazer ışığı ile kesilerek işlem yapılmaktaydı. Kornea yüzeyinden zar kaldırılıp, alt yüzeye lazer uygulanarak tamamlanmaktaydı. Bu şekilde işlemler daha kolay hale geldi. Her bireyin göz hastalığı ve göz yapısı farklıdır. Bu nedenle dokunmadan tedavi yönteminde kişinin göz özellikleri önemle incelenmektedir. Örneğin kornea dokusunda girinti çıkıntılı alanlar mevcut ise, lazer cihazı bunları da tedavi etmektedir. Bu yöntemle sadece miyop, hipermetrop gibi sorunlar iyileştirilmemektedir. Gözde mevcut bulunan bütün problemler ortadan kaldırılmaktadır.

Kimler No Touch Lazer Olabilir?

Tedavi işlemi uzak, yakın görme bozuklukluları ve astigmat için uygulanmaktadır. Gelişimini tamamlamış yani 18 yaş üstü bireylere uygulanmaktadır. Üstelik daha önce ameliyat geçirmiş olmaları da sorun değildir.
Herhangi bir sorundan dolayı ya da sadece korku sebebiyle bile işlem yaptırmak istemeyenler için oldukça kullanışlıdır. Diğer yöntemlerde olduğu gibi kornea üzerinde herhangi bir kesme uygulanmaması ve göze herhangi bir madde değmemesi hastalarda rahatlatıcı olmaktadır.

No Touch Lazerin Avantajları Nelerdir?

  • En önemli avantajlarından bir tanesi, göz korneası ince olan hastalarda da kullanılmasıdır. Göz korneası ince olan kişilerdeno touch lazeröncesine kadar tedavi işlemleri yani göz ameliyatları uygulanmamaktaydı. Lazer işlemi yapılamayan bu hastalar gözlük ya da lensler ile yaşamak zorunda kalmaktaydılar. Ancak bu yeni ve teknolojik sistem ince kornealı kişilerin de tedavi edilmesini sağlamaktadır.
  • Göze dokunulmadığı için, özellikle temas işleminden çekinen hastalar tarafından tercih edilebilir. İnsan vücudunda en hassas ve korkulan noktalardan biri olan göz, kişiler için oldukça endişe verici olabilmektedir.
  • Yüksek astigmat riskini azaltmaktadır. Lazer işlemler sonrasında kesilen parça sebebi ile astigmat riski oluşmaktadır. Ancak bu yöntem bu durumu azaltmaktadır.
  • Diğer lazer türlerine göre tedavi sonrası komplikasyon oluşma riski daha azdır. Kornea dokusunda herhangi bir kesme işlemi olmadığı için, genel tedavilerden sonra meydana gelen ektazi sorununu yaratmamaktadır. Ektazi organ genişlemesi anlamına gelir. Parça alınan bölgede meydana gelmektedir.No touch lazeryönteminde kesi yapılmadığı için ektazi meydana gelmemektedir.
  • Uygulama sonrasında numaralarda tekrar büyüme yaşanmamaktadır. Bu durumda kullanıcılar tarafından memnuniyet yaratmaktadır.
  • Miyop, astigmat ve hipermetrop sorunları aynı anda tedavi edilebilir. Tüm sorunlar aynı anda ortadan kaldırılır
  • No touch lazersonrasında gözler bandaj ile kapatılmaz. Buda günlük hayatta kolaylık sağlar.
  • Göze kesi işlemi uygulanmadığı için, oldukça güvenli bir yöntemdir.
  • İşlem sonrası, özellikle diğer tedavi yöntemlerinde meydana gelen göz kuruluğu sorunu oldukça kısa sürelidir
  • No touch lazeryöntemi diğerlerine göre maliyet açısından düşüktür.
  • Operasyon süreleri oldukça kısadır. 30 ila 50 saniye arasında işlem tamamlanmaktadır.
  • Göz içi basıncında herhangi bir artışa neden olmamaktadır.
  • Korneanın genel durumunu korumak mümkündür.
  • No touch lazergözün darbelere karşı olan direncinin azalmamasını sağlamaktadır.
  • Retina yırtılma riski bulunmamaktadır.
  • İki göz üzerinde aynı gün işlem yapılması zaman tasarrufu sağlar.
  • Hem uzağı hem yakını aynı anda tedavi eder.
  • Tedavi sonrasında hasta sedyeden kalktığı anda görmeye başlar.
Op. Dr. Yalçın İşcan
Telefon : 0533 922 99 72
BATMAN DÜNYA HASTANESİ : Çamlıtepe Mah., T.P.A.O Bulvarı No:184 Merkez / Batman
VM MEDİCALPARK PENDİK HASTANESİ : Fevzi Çakmak Mah. Cemal Gürsel cad. D100 karayolu No:9 34899 Pendik / İstanbul

Op. Dr. Yalçın İşcan Op. Dr. Yalçın İşcan Göz Hastalıkları Uzmanı
0(533) 922 99 72